BLOGG

Här på vår nyhetsblogg finner du det senaste i nyhetsväg.
Vi uppdaterar den även löpande med eventuella driftstörningar.

Ny MX-backupserver

Efter många önskemål har vi natten till idag satt igång vår nya MX-backupserver som ser till att alla våra webbhotellkunder aldrig blir av med någon e-post. Om någon av våra ordinarie mailservrar av någon anledning inte kan ta emot e-post kommer den automatiskt att slussas vidare till en extern server på en helt annan geografisk plats för att sedan levereras när ordinarie server väl kan ta emot igen.

Det första steget i processen att leverera e-post är att den sändande e-postservern slår upp vad som kallas för en MX-post. Denna post ger den sändande servern en lista över servrar som den kommer försöka att leverera e-post till. Dessa register innehåller också en prioritet som berättar för den sändande servern i vilken ordning den ska försöka leverera. Den sändande servern försöker sedan ansluta till varje server och leverera mailet och om den sändande servern inte kan ansluta kommer den helt enkelt att prova nästa server i sin lista. Det är här vår MX-backupserver kommer in och lagrar din e-post tillfälligt och försöker sedan med jämna mellanrum leverera till servern som är först i ordningen och är din ordinarie mailserver.

Vad som är extra bra med vår MX-backupserver är att den är placerad i en helt annan serverhall på annan geografisk plats än där vi har våra övriga servrar vilket gör e-postleveransen väldigt säker. Även om hela datacentret tillfälligt går ner kommer all e-post att levereras helt normalt.

Postat i Webbhotell | 6 October 2014
0 kommentarer

0 kommentarer till "Ny MX-backupserver"

Kommentera

You must be logged in to post a comment.