BLOGG

Här på vår nyhetsblogg finner du det senaste i nyhetsväg.
Vi uppdaterar den även löpande med eventuella driftstörningar.

Förbättra din Google-ranking med SSL

Det är väldigt ovanligt att Google går ut med direkta tips på hur du förbättrar dina sökmotorresultat. Nu har de gjort det i bloggposten här där de kort sammanfattat går ut offentligt med att sidor med ett giltigt SSL-certifikat premieras i sökresultaten.

Så även om du bedriver en hemsida som normalt sett inte är i behov av ett SSL-certifikat kan det vara ett bra läge att se över om ett certifikat inte vore på sin plats ändå.

Ett SSL-certifikat är en typ av elektronisk legitimation. På samma sätt som personer kan legitimera sig med ID-kort eller pass, så kan exempelvis en webbplats legitimera sig med ett SSL-certifikat. Genom en webbläsare kan en sorts legitimationskontroll av certifikatet göras för att se vem som innehar det. För att kunna ta emot kortbetalningar på en webbplats är det obligatoriskt att inneha ett SSL-certifikat. När man surfar till en hemsida som har ett korrekt certifikat slussas man vidare till https istället för http och webbläsaren visar exempelvis ett grönt hänglås.

Som kund hos Seven Star är det väldigt enkelt att säkra upp sin hemsida med https då vi sköter hela installationen åt dig. För att beställa ett certifikat kontaktar du vår support på antingen support@7star.se, chattar med oss här på hemsidan eller skapar du ett supportärende under mina sidor. Våra certifikat börjar på 299 kr per år och kräver även ett dedikerat IP-nummer som kostar 29 kr per mån.

Även du som inte är webbhotellkund hos Seven Star kan beställa ett SSL-certifikat.

Postat i Nyheter | 13 August 2014
0 kommentarer

0 kommentarer till "Förbättra din Google-ranking med SSL"

Kommentera

You must be logged in to post a comment.